Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gniazdka lasagne

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron lasagne 12 sztuka
schab 1/2 plastra
pomidory krojone z puszki 1/4 puszki
Kukurydza z Puszki 2 łyżki
kuskus 1/2 szklanki
seler naciowy 1/4 sztuki
Czosnek suszony Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
cukier łyżeczka
masło 2 łyżki
wędlina 6 plastrów
oliwa do smaku
fasola 4 łyżki
papryka czerwona 1/4 sztuki
ser gouda 6 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Gniazdka lasagne

FARSZ:
W dużym garnku rozpuść masło. Schab pokrój w kostkę i podgrzewaj chwilę. Dodaj pokrojonego w cienkie plasterki selera. Podgrzewaj, aż seler zmięknie. Wyciśnij czosnek. Dodaj pomidory, kukurydzę, fasolę i przyprawy. Podgrzewaj chwilę wszystko razem i dodaj pokrojoną w kostkę paprykę. Wsyp kuskus. Duś aż do wchłonięcia płyny przez kaszkę.

Ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu.

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.

Zagłębienia formy na muffinki posmaruj odrobiną oliwy.
Do formy na muffinki układaj na krzyż płaty makaronu po 2 do każdego wgłębienia. Na makaron układaj plastry wędliny. Wypełnij farszem. Na wierzch układaj plastry sera.

Piecz przez 5-10 minut, do roztopienia sera. Uważaj, bo brzegi szybko się zapiekają.

Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

reniatka 14.11.2012 11:40
rewelacja!!!
Ela15 09.11.2012 15:50
piękne
Lemon 08.11.2012 21:43
fajne
zolzica 08.11.2012 21:09
świetny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak