Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

golonka w warzywach

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

por 1 sztuka
seler 1 sztuka
kapusta kiszona 1,5 kilograma
marchew 3-4 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 2-3 łyżeczki
golonka 12 mała

Przepis i sposób przygotowania na: golonka w warzywach

golonki gotujemy do miękkości, potem smażymy z każdej strony na rumiano. kapustę kiszoną odcedzamy z zalewy i gotujemy także do miękkości, potem drobniutko kroimy. marchewki, seler tarkujemy na tarce warzywnej. pod drobniutko kroimy. wszystkie warzywa podsmażamy na maśle do miękkości, potem dodajemy kapustę i jeszcze chwilkę dusimy. warzywka doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy. na rytfankę wykładamy warzywa, na nie układamy golonki i przykrywamy pozostałością warzyw zapiekamy w 200 stopniach przez godzinę do półtorej. życzę smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 08.11.2012 21:45
super
Henryka2 08.11.2012 18:55
12 golonek przednich czy tylnych? Z indyka czy wieprzowe, bo w opisie tego nie ma. Przepis w ilościach stołówkowych!Ugotowane do miękkości golonki zapiekamy 1 godzinkę do 1,5.Ciekawe co wyjdzie w efekcie końcowym, bo golonka w całości, to pewnie nie.
jolanta19 08.11.2012 18:19
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak