Sposób przygotowania

Mięso wołowe umyć, osączyć, pokroić w mniejsze kawałki i zalać zimną wodą.
Dodać oczyszczoną i pokrojoną włoszczyznę, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, liście laurowe oraz nieco kucharka.
Zagotować, zmniejszyć płomień i gotować na małym ogniu do miękkości mięsa.
Gotowy rosół odcedzić - jarzyny i mięso zużyć do innej potrawy.
Rosół doprawić sporą ilością świeżo zmielonego pieprzu oraz chili.
Dolać śmietanę i wymieszać.
Na każdy talerz nałożyć dowolnie (grubo lub drobno) utarty cheddar i zalać gorącym rosołem.

Podawać, wg smaku, z makaronem, grzankami, krojonymi naleśnikami lub ryżem.

My czasami jemy z błyskawicznym makaronem - kruszę, wkładam do gorącej zupy i czekam chwilę, aby spęczniał.
Zamiast śmietanki świetnie sprawdza się mleko skondensowane.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    ... czyli po angielsku :)
  • 1
    dscn0385-kopia
    Opublikowano

    Habibi

    W każdym razie wyspiarskie danie ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !