Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z szynką parmeńską i rukolą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 1 op
czosenk 1 ząbek
sól
pieprz
szynka parmeńska 4 plastry
rukola 3 listki
oliwa 2 łyżki
parmezan

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z szynką parmeńską i rukolą

Makaron należny ugotować al dente. W tym czasie podsmażamy na oliwie pokrojony drobno ząbek czosnku. Dodajemy na patelnię szynkę parmeńską na ok. 30 sek.
Ugotowany makaron wrzucamy na patelnię z szynką i dokładnie mieszamy. Na talerzu dekorujemy listkami rukoli. Doprawiamy do smaku pieprzem, solą i parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 10.11.2012 20:34
o proszę - autorka ma dwa konta i się pogubiła :)
SmacznaPyza 10.11.2012 20:34
o proszę - autorka ma dwa konta i się pogubiła :)
Henryka2 09.11.2012 17:08
Dwie autorki jednego przepisu?!
olivka 09.11.2012 12:02
Szynkę kroję na drobno. Najczęściej używam makaronu Orechiette (muszelki) bo taki smakuje moim dzieciom.
Paweł29 09.11.2012 11:42
W przepisie nie podałam nazwy makaronu, gdyż tu każdy może zastosować do przygotowania potrawy taki jaki lubi, ja preferuję penne rigate. Natomiast szynkę kroimy w drobne kawałki lub w paseczki.
SmacznaPyza 08.11.2012 12:57
taaaaa, opakowania makaronu są różne, kształty i rodzaje mąk z jakich są zrobione też - czyżby było wszystko jedno jaki i ile? Szynkę smażysz w całych plastrach?
sara1 08.11.2012 11:48
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak