Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z awokado i twarogu

5.0
(32)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

awokado 1 dojrzałe
twaróg 1/2 kostki
limonka 1/2 sztuki
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
świeża natka pietruszki posiekana 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
jogurt naturalny 1-2 łyżki

Porada

Zamiast natki pietruszki można użyć innych świeżych ziół, np. kolendrę lub bazylię. Jogurt naturalny można zastąpić śmietaną.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z awokado i twarogu

Awokado obieramy i rozcieramy widelcem. Skrapiamy sokiem z połowy limonki, dodajemy twaróg, jogurt naturalny, startą cebulę i czosnek. Wszystko razem mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Można dodać więcej soku z limonki lub cytryny. Idealnie nadaje się na kanapki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 08.11.2012 12:21
uwielbiam awokado! Z twarogiem jeszcze nie łączyłam, ale jestem pewna, że i w tym wydaniu by mi smakowało :)
babajaga1969 08.11.2012 12:19
wygląda smacznie, twaróg lubię, a z awokado musi być pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak