Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurawina do mięs

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 40 dag
gruszki 70 dag
woda 3.4 szklanki
żurawina 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Żurawina do mięs

Owoce żurawiny opłukać,osączyć. Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić. Zagotować wodę z cukrem. Na gorący syrop wrzucić gruszki i chwilę pogotować. Gdy zaczną się stawać przezroczyste, wyjąć. Włożyć żurawinę i gotować do miękkości. Potem dodać gruszki i pogotować 20 minut. Gorącą masę nakładać do słoików suchych i gorących słoiczków. Zamknąć i pasteryzować „pod kocykiem” przez 20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak