Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówkowa ratatuja z cukinią i zieloną fasolką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło
cebula 1 szt
zielona fasolka 100 g
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
sól
pieprz
cukinia 1 szt
parówki 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Parówkowa ratatuja z cukinią i zieloną fasolką

Kroki postępowania

1
Parówki przeciąć na 2 części, potem znów na pół, aby utworzyły 4 długie paseczki, przeciąć na mniejsze i dodać na gorącą patelnię z masełkiem, podsmażyć chwilkę. Zdjąć je patelni.
Krok 1 - Parówkowa ratatuja z cukinią i zieloną fasolką foto
2
Cukinię (najlepiej długą) umyć i pokroić na plasterki. Fasolkę umyć i pourywać końce i pokroić na pół. Cebulkę obrać i pokroić na duże kawałki, na tłuszczu po parówkach podsmażyć cebulkę, potem dodać fasolkę, posolić, podsmażyć i dodać kilka łyżek wody, dusić chwilkę. Potem dodać pokrojoną w plasterki cukinię i pokrojoną kolorową paprykę i dalej dusić.
Krok 2 - Parówkowa ratatuja z cukinią i zieloną fasolką foto
3
Do półtwardych warzyw dodać parówki i dusić 3 min, dodać przyprawy do smaku i wymieszać. Podawać z ryżem
Krok 3 - Parówkowa ratatuja z cukinią i zieloną fasolką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 10.01.2014 14:30
pyszne danie
wwesolek 22.11.2012 21:36
szybko i pysznie, super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak