Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

golonka babci

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki 2 szt
cebula 0,5 szt
marchew 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
ziele angielskie
pieprz czarny 2-4 ziaren
majeranek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: golonka babci

Golonki musimy dokładnie oczyścić, włożyć do garnka zalać wodą zimną tak aby przykrywała mięso.Zagotować i zdjąć szumowinę.Do wody dodajemy liść laurowy, ziele angielskie,pieprz sól oraz obrana cebulę. Golonki gotujemy na małym ogniu przez ok godzinę,następnie wyjmujemy z wywaru i osączamy, układamy na blaszy do pieczenia opruszamy majrankiem. pieczemy ok 1,5 godziny w temp 180 stopni.

golonka najlepiej smakuje z kopytkami ;-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 21.04.2016 20:26
bardzo dobra
angelika14 07.11.2012 23:36
babcina golonka jest najlepsza
PIOTR11 07.11.2012 23:23
taką babciną golonką nie pogardzę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak