Tort śmietankowy Eli

Tort śmietankowy Eli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana kremowa 30% lub 36%

    1 litr
  • cukier puder

    2 łyżki
  • ananas w puszce

    1 sztuka
  • śmietan fix

    5 sztuk
  • aromat rumowy

    kilka kropli
  • kokos

    do obsypania boków tortu
  • czkoladowa posypka

    do dekoracji tortu
  • biszkopty okrągłe

    1 paczka
  • wódka

    50 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ananasa pokroić w drobniutką kosteczkę(odłożyć 2 krążki do dekoracji)i odsączyć na sitku.Śmietanę ubić z dodatkiem śmietan fixu i cukru pudru.Wymieszać wódkę z 150 ml soku z anansa,dodać kilka kropel aromatu rumowego i nasączyć wszystkie krążki biszkoptowe.Połowę ubitej śmietany wymieszać z pokrojonym ananasem.Na krążek biszkoptowy wyłożyć połowę smietany z ananasem,rozsmarować,przykryć drugim krążkiem,rozsmarować resztę śmietany z ananasem i przykryć trzecim krążkiem.Odłożony ananas pokroić na kawałki.Posmarować boki i górę tortu śmietaną.Bok tortu obsypać wiórkami kokosowymi.Resztą śmietany,pokrojonym ananasem i posypką czekoladową udekorować tort.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marchewka

22.04.2011 23:36
super!

Sarenka

30.03.2011 09:14
Wyglada ladnie.

Emilia22

27.09.2010 11:58
palce lizać!

misia53

26.07.2010 23:29
Wow, pychota!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat