Kisiel ananasowy z żurawiną

Kisiel ananasowy z żurawiną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łyżki cukru

    2
  • z połówki cytryny

    sok
  • garści suszonej, kandyzowanej żurawiny

    2
  • łyżki mąki/skrobii ziemniaczanej

    3
  • sok ananasowy z puszki

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1,5 szkl. płynu zagotować, dodać cukier i sok z cytryny. W 0,5 szkl. płynu rozprowadzić mąkę ziemniaczaną i wlać do wrzącego płynu, gotować mieszając 2-3 min.. Plastry ananasa pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć w pucharkach albo miseczkach. Żurawinę posiekać, część wsypać do kisielu i zalać nim ananasa. Wierzch posypać resztą żurawiny. Podawać na ciepło albo po schłodzeniu.

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SmacznaPyza

23.12.2013 20:16
tym razem nie

Smaczna_B

21.12.2013 16:19
a te margerytki też zjadłś?

Betka

11.05.2012 23:07
rewelacja;)

kitka

05.01.2011 19:21
mmmm.;]

mdepfs

03.11.2010 09:58
kurcze, sliczne!

Ewa104

14.10.2010 07:24
Ciekawe połączenie i wspaniały wygląd-jak zwykle zresztą.

kasiurek

30.07.2010 13:51
super przepis

Ewa111

15.07.2010 20:14
Ale ładne kwiaty

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat