Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel ananasowy z żurawiną

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łyżki cukru 2
z połówki cytryny sok
garści suszonej, kandyzowanej żurawiny 2
łyżki mąki/skrobii ziemniaczanej 3
sok ananasowy z puszki 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel ananasowy z żurawiną

1,5 szkl. płynu zagotować, dodać cukier i sok z cytryny. W 0,5 szkl. płynu rozprowadzić mąkę ziemniaczaną i wlać do wrzącego płynu, gotować mieszając 2-3 min.. Plastry ananasa pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć w pucharkach albo miseczkach. Żurawinę posiekać, część wsypać do kisielu i zalać nim ananasa. Wierzch posypać resztą żurawiny. Podawać na ciepło albo po schłodzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 23.12.2013 20:16
tym razem nie
Smaczna_B 21.12.2013 16:19
a te margerytki też zjadłś?
Betka 11.05.2012 23:07
rewelacja;)
kitka 05.01.2011 19:21
mmmm.;]
mdepfs 03.11.2010 09:58
kurcze, sliczne!
Ewa104 14.10.2010 07:24
Ciekawe połączenie i wspaniały wygląd-jak zwykle zresztą.
kasiurek 30.07.2010 13:51
super przepis
Ewa111 15.07.2010 20:14
Ale ładne kwiaty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak