Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z parmezanowymi klopsikami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 2.5 kg
przecier pomidorowy 2-3 łyżki
cebula 2 szt
marchew 3 szt
czosnek 4 ząbki
mięso mielone 25 dag
papryczka chilli 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
masło
parmezan starty 1 garść
jajko 1 małe
drobny makaron 1 garść
Bazylia suszona Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z parmezanowymi klopsikami

Kroki postępowania

1
Na maśle z olejem podsmażamy pokrojone cebule. Gdy się zeszklą dodajemy marchewki pokrojone w talarki.
W międzyczasie przecieramy nasze pomidory. Cały sok przelewamy do garnka i gotujemy, aby trochę odparowaly i sok się zagęścił.
Krok 1 - Zupa pomidorowa z parmezanowymi klopsikami foto
2
Do mięsa mielonego dodajemy jajko, czosnek, papryczkę chilli, pieprz, sól, paprykę słodką i parmezan. Wszystko razem wyrabiamy na małe klopsiki, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.
Krok 2 - Zupa pomidorowa z parmezanowymi klopsikami foto
3
Zupę zagęszczamy przecierem pomidorowym, doprawiamy bazylią, solą (lub kostką rosołową) i dorzucamy klopsiki i drobny makaron.
Krok 3 - Zupa pomidorowa z parmezanowymi klopsikami foto
4
Gotujemy do zmięknięcia makaronu.
Krok 4 - Zupa pomidorowa z parmezanowymi klopsikami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

octo 07.11.2012 10:44
ciekawy przepis
Poison1988 07.11.2012 10:38
Mniam, pomidorówka :) moja ulubiona!
Ola1984 07.11.2012 10:10
Pysznie :)
Kasia35 07.11.2012 10:10
uwielbiam
EWI 07.11.2012 09:59
mniam
Piotr-21 07.11.2012 09:45
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak