Szpikowana karkówka Eli

Szpikowana karkówka Eli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    1 główka
  • boczek wędzony

    150 g
  • cebula biała

    1 sztuka
  • kostka mięsna

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • olej do smażenia

    6 łyżek
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • papryka słodka mielona

    1 łyżka
  • Grill - przyprawa klasyczna

    1 łyżka
  • karkówka

    1 chuda
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym.W mięsie zrobić nożem nacięcia.Czosnek pokroić (3 ząbki zostawić do sosu)w dość grube plasterki,boczek w słupki.Do każdego otworu w mięsie włożyć boczek i czosnek.Cebulę drobno posiekać,odłożony czosnek przecisnąć przez praskę.Mięso obsmażyć ze wszystkich stron na gorącym oleju.Do obsmażonego mięsa dodać cebulę,czosnek,kostkę mięsną,przyprawę do grilla,paprykę,sól,pieprz do smaku i jeszcze chwilę smażyć.Mięso podlać wodą i dusić do miękkości.Miękkie mięso wyjąć i pokroić w plastry.Mąke wymieszać z 1/2 szklanki wody,wlać do sosu i zagotować.Smacznego!

Ja podałam z kluskami z zieloną cebulką,kluskami z prażoną cebulką(przepisy na kluski w mojej galerii) i mizerią

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

30.04.2014 21:09
Dobre jedzenie.

Sarenka

19.03.2011 06:42
Wyglada przepysznie

Smakosz6

27.01.2011 13:06
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat