Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpikowana karkówka Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 1 główka
boczek wędzony 150 g
cebula biała 1 sztuka
kostka mięsna 1 sztuka
sól do smaku
olej do smażenia 6 łyżek
mąka pszenna 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Grill przyprawa klasyczna Prymat 1 łyżka
karkówka 1 chuda

Przepis i sposób przygotowania na: Szpikowana karkówka Eli

Mięso umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym.W mięsie zrobić nożem nacięcia.Czosnek pokroić (3 ząbki zostawić do sosu)w dość grube plasterki,boczek w słupki.Do każdego otworu w mięsie włożyć boczek i czosnek.Cebulę drobno posiekać,odłożony czosnek przecisnąć przez praskę.Mięso obsmażyć ze wszystkich stron na gorącym oleju.Do obsmażonego mięsa dodać cebulę,czosnek,kostkę mięsną,przyprawę do grilla,paprykę,sól,pieprz do smaku i jeszcze chwilę smażyć.Mięso podlać wodą i dusić do miękkości.Miękkie mięso wyjąć i pokroić w plastry.Mąke wymieszać z 1/2 szklanki wody,wlać do sosu i zagotować.Smacznego!

Ja podałam z kluskami z zieloną cebulką,kluskami z prażoną cebulką(przepisy na kluski w mojej galerii) i mizerią

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.04.2014 21:09
Dobre jedzenie.
Sarenka 19.03.2011 06:42
Wyglada przepysznie
Smakosz6 27.01.2011 13:06
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak