Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa meksykańska

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
kukurydza w puszce 1 szt
fasola czerwona z puszki 1 szt
cebula biała 2 szt
czosnek 4 ząbki
pomidory krojone z puszki 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
woda 1 litr
olej do smażenia
pieprz
bulion 1 kostka
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa meksykańska

Mięso podsmaż na oleju,kiedy będzie już miękkie dodaj cebulę pokrojoną w krążki. Na koniec dodaj do mięsa czosnek. Do drugiego garnka włóż kukurydzę oraz fasolę razem z wodą z puszki. Dolej zwykłej wody i wrzuć kostkę rosołową, zagotuj wszystko razem. Następnie dodaj pomidory z puszki. Wrzuć do zupy usmażone mięso z cebulą. Dopraw zupę pieprzem i ostrą papryką, na koniec dodaj jeszcze koncentrat pomidorowy. Zupę można podawać ze startym żółtym serem oraz bagietkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 22.07.2013 20:32
pyszna zupka
Katarzyna87 06.11.2012 22:05
fajne
magdziorka6 06.11.2012 21:41
pycha zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak