Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowany schab z ryżem i ogóreczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
ryż 400 g
jajko 3 sztuki
płatki owsiane 1/2 szklanki
płatki kukurydziane 1/2 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
sól do smaku
ogóreczki z chili do smaku
olej do smażenia
Koperek suszony Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowany schab z ryżem i ogóreczkiem

Schab dzielimy na plastry. Rozbijamy lekko kuchennym młotkiem. Jaja roztrzepujemy z odrobiną soli i pieprzu. Do miseczki wsypujemy płatki owsiane, kukurydziane i bułkę tartą. Dodajemy również 1 łyżeczkę papryki ostrej, troszkę soli i pieprzu. Rozdrabniamy naszą panierkę mikserem. Na patelni rozgrzewamy olej. Plastry mięsa schabowego najpierw moczymy w jajku a następnie obsypujemy panierką. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju, na wolnym ogniu, z obu stron, by kotlety miały złoty kolor. Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie, al-dente. Ryż wykładamy na talerzyk, obok kładziemy kotleta a Ogóreczki chilli kroimy na kawałki. Ryż posypujemy papryczką chilli i koperkiem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna87 06.11.2012 22:05
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak