Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos słodko- kwaśny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 1 s słoiczek
kiełbasa zwyczajna 2 laski
mąka 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna do smaku
bulion 1 kostka
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 1 op.
kapusta kiszona 1 słoik litrowy
Kapusta słodka 4 małe główki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos słodko- kwaśny

Kroki postępowania

1
Kapustę słodką szatkujemy, zalewamy wodą, zasypujemy łyżką soli i gotujemy wraz z kapustą kiszoną do miękkości,
Krok 1 - Bigos słodko- kwaśny foto
2
Kiełbasę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do kapusty w połowie gotowania.
Krok 2 - Bigos słodko- kwaśny foto
3
Mąkę zasmażamy na odrobinie rozgrzanego oleju na złoty kolor.
Krok 3 - Bigos słodko- kwaśny foto
4
Gdy kapusta będzie miękka odcedzamy nadmiar wody, dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawę i mieszamy. W pół szkl. wrzącej wody rozpuszczamy kostkę rosołową i wlewamy do bigosu.Do mąki wlewamy pół szkl. zimnej wody i blendujemy aż zrobi się jednolita, pozbawiona grudek masa, następnie wlewamy do wrzącej kapusty i dokładnie mieszamy i zagotowujemy. Na koniec przyprawiamy do smaku wedle uznania.
Krok 4 - Bigos słodko- kwaśny foto
5
Smacznego
Krok 5 - Bigos słodko- kwaśny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 06.11.2012 20:30
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak