Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretkowy śmietanowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 12% 400 ml
galaretka agrestowa 1 opakowanie
galaretka cytrynowa 1 opakowanie
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
galaretka wiśniowa 1 opakowanie
serek homogenizowany 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretkowy śmietanowiec

Galaretki rozpuszczamy w przegotowanej wodzie. Każdą w innej salaterce według opisu na opakowaniu. Ja wszystkie rozpuszczam w 200ml wody. Śmietanę mieszamy z serkiem homogenizowanym. Do masy dodajemy tężejącą galaretkę truskawkową. Galaretkę wiśniową i agrestową kroimy w kostkę. Dodajemy je do masy i mieszamy łyżką. Masę wylewamy do tortownicy(ja mam tortownicę o wymiarach średnica 26cm, wysokość 7cm). Wstawiamy na 15minut do lodówki. Następnie na wierzch zalewamy tężejącą galaretkę truskawkową. Wstawiamy do lodówki na 3godziny.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 06.11.2012 15:29
czy galaretki do pokrojenia rozpuszczamy w normalnej ilości wody? Jakiej wielkości tortownica?
Zdzisław 06.11.2012 15:18
lubię bradzo taki deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak