Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz ukraiński

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 5 szt
włoszczyzna 1 szt
marchew 2 szt
fasolka czerwona 1/2 puszki
fasolka szparagowa 250 g
kapusta biała 150 g
grzyby suszone 6 szt
kiełbasa zwyczajna 2 szt
wołowina 100 g
kabanos 120 g
ziemniaki 120 g
imbir 3 plastry
czosnek 2 ząbki
śmietana 18 proc 2 łyżki
pietruszka zielona 2 garści

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ukraiński

Wode gotujemy z kostką rosołową, czosnkiem, imbirem. Dodajemy drobno pokrojoną wołowinę. Następnie dodajemy buraki i resztę warzyw gotujemy ok 30minut 10 min przed końcem dodajemy kiełbaski. Nie muszą być takie jak wskazałam mogą być takie jakie się lubi najbardziej. Do kubka przelewamy 1/2 kubka barszczu mieszamy ze śmietaną i wlewamy do zupy. Na koniec sypiemy 2 garści pietruszki.

:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 17.03.2013 16:42
bardzo smaczny barszczyk
wiola333 13.03.2013 13:46
robie podobny, daję smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak