Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajo na jeden kęs

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1/2 strąka
natka pietruszki
serek topiony trójkącik 2
jogurt naturalny 1 łyżka
Sól ziołowa jodowana Prymat
jajko ugotowane na twardo 5

Przepis i sposób przygotowania na: Jajo na jeden kęs

Ugotowane w osolonej wodzie jajka obieramy ze skorupek. Odkrawamy wierzch jaja i wyciągamy żółtko dla ułatwienia można tradycyjnie przekroić w poprzek.
wyciągamy żółtka i łączymy:
- z pokrojoną w kostkę papryką
- posiekaną drobno natką pietruszki,
-serkami topionymi
- jogurtem naturalnym
- doprawiamy do smaku pieprzem i solą .

Mieszamy a następnie nakładamy do połówek bądź wnętrza jaj.
Dekorujemy listkami natki pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 24.06.2013 15:44
pyszne jajeczko
Motorek 14.03.2013 09:10
uwielbiam jajeczka
Bernadeta 24.11.2012 13:32
pięknie wyglądają,lubie jajka-a takie na pewno
caralajna 07.11.2012 07:11
mniam
misia53 06.11.2012 14:07
jajuszka smakowicie wyglądają
edyta44 06.11.2012 11:13
smaczne
rjustysia 06.11.2012 10:29
Naprawdę pięknie podane, przepis i zdjęcie kuszą, by zrobić takie same :)
medi 06.11.2012 10:19
A ja po sytym śniadaniu ale takie jajeczko bym zmieściła:)Bardzo fajny przepis:)
Wacław 06.11.2012 09:50
pyszne,ślika leci ,tym bardziej ze jestem przed śniadaniem !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak