Sos pieczarkowy

Sos pieczarkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    30 dag
  • 1 łyżka mąki

  • śmietana

    3 łyzki
  • cebula

    1 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki udusić z cebulą, łyżkę mąki rozpuścić ze szklanka zimnej wody i wlać do uduszonych pieczarek wymieszać dodać sól pieprz do smaku, pod koniec dodać 3 łyżki śmietany i zagotować. Podawać z różnymi rodzajami mięs, makaronem, rybami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

monika154

02.10.2011 15:06
pycha

Adamorek

08.06.2011 09:42
pycha z makaronem

Aleksandra45

10.12.2010 09:24
też przyrządzam podobny

wojtek10_89

31.10.2010 08:29
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat