Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groszkowo pieczarkowa sałatka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek zielony 1 puszka
pieczarki marynowane 110 gram
jabłko 1 sztuka
ser żółty 20 dag
rodzynki 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
majonez 100 ml
jogurt naturalny 100 ml
sól 1 do smaku
pieprz 1 do smaku
Musztarda francuska Prymat 1 jedna i pół łyzeczki
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Groszkowo pieczarkowa sałatka

Groszek odsączyć, pieczarki pokroić na cieniutkie plasterki. Ser i jabłko (jabłko razem ze skórką) pokroić w kostkę - jabłko skropić sokiem cytryny, żeby nie ciemniało. Rodzynki namoczyć w ciepłej wodzie ( jakieś 15 minut) i dokładnie odsączyć. Wymieszać majonez z jogurtem i musztardą, doprawić solą, pieprzem. Połączyć wszystko razem, dokładnie wymieszać, ew. doprawić. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak