Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie paczuszki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasta francuskiego 1 op
plastry mielonki wędzonej 4
pomidor 1
kulka mozzarelli 1
chili Birds Eye do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie paczuszki

Ciasto rozwinąć i pokroić na cztery części. Na środku każdego z nich położyć plaster mielonki. Pomidora umyć, pokroić na cztery plastry i ułożyć na kiełbasie. Następnie mozzarellę również pokroić na cztery plastry i położyć na pomidorach. Na koniec oprószyć przyprawami i zawinąć ciasto robiąc paczuszki. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Jajko rozbełtać i posmarować nim paczuszki. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 05.11.2012 20:21
próbowałam i polecam, naprawdę szybka i smaczna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak