Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KARMELOWE BEZY

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 5 sztuk
brązowy cukier 1/2 szkalnki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: KARMELOWE BEZY

Czyste białka,bez żółtek i tłuszczu ubijamy ze szczyptą soli. Ważne żeby białka miały temperaturę pokojową.
Po troszku dodajemy cukier brązowy.Można dodać biały ale gdy dajemy brązowy nasze bezy mają karmelowy smak.
Na blaszce kładziemy papier do pieczenia i szprycą wyciskamy małe beziki.
Suszymy około 3 godziny w piekarniku w 100 stopniach przy lekko uchylonych drzwiczkach. Można włożyć drewnianą łyżkę.
I po zaledwie 3 godzinkach beziki gotowe.Dodawać do deserów ciast lub kawy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 20.05.2013 20:45
super fajne beziki
kate.500 16.04.2013 07:57
pyszne beziki
andrzejek malutki 14.03.2013 18:31
uwielbiam bezy
Goya 10.02.2013 12:52
mniam
ONY_za_kare 07.02.2013 09:38
uwielbiam!
junox 05.02.2013 17:36
pyszne
Łukasz15 26.12.2012 00:19
Świetny pomysł
czarnyaniol1990 05.11.2012 20:40
lubie bezy :)
maciek7 05.11.2012 19:00
pycha
jolanta19 05.11.2012 18:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak