Masełko koperkowo-cytrynowe

Masełko koperkowo-cytrynowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    250 g
  • koperek

    1/2 szklanki
  • skórka otarta z cytryny

    1 łyzeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło ogrzać do temperatury pokojowej i rozetrzeć dokładnie z koperkiem i skórka cytrynową. Przed podaniem proponuje nałożyc je do ozdobnych foremek do lodu i schłodzic. Otrzymamy porcje o ciekawych kształtach. Takie masło świetnie smakuje z pieczywem. Może tez służyć jako dodatek do pieczenia ryb lub kurczaka jako przyprawa.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ben-ka

01.02.2012 12:11
też by mi smakowało:)

Grazyna0211

14.12.2011 16:16
tak do pstrąga świetne

anemon

10.09.2011 07:28
Np. do pieczonego lub grillowanego pstrąga - super.

stokrotka

20.05.2011 08:37
fajne

Kopiko1983

17.03.2011 06:52
Świetny pomysł!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat