Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duża płotka smażona

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płotka 1 duża
mąka pszenna 150 gram
bułka tarta pikantna 150 gram
sól 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
olej do smażenia 200 mili
cytryna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Duża płotka smażona

Kroki postępowania

1
Obieram z łusek rybę myję i solę ze wszystkich stron wewnątrz i zewnątrz skrapiam cytryną, zostawiam na 30 minut .
Krok 1 - Duża płotka smażona foto
2
Kroje ją w dzwonka potem obtaczam w bułce tartej wymieszanej z mąką .
Krok 2 - Duża płotka smażona foto
3
Smażę około 15 minut z obu stron na złotawy kolor na tłuszczu .
Krok 3 - Duża płotka smażona foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 06.11.2012 22:47
Nie myślę, wiem. To jest leszcz!
SmakolykiJoanny 05.11.2012 16:59
Henryko Dostałam rybkę od wędkującego sąsiada powiedział że to płotka :) Myślisz że to leszcz?
Henryka2 05.11.2012 16:53
Przecież to nie płotka a leszcz jak malowanie.Ładna sztuka.
Mati3 05.11.2012 16:17
mniam:)
Justyna28 05.11.2012 16:05
smaczna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak