Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
śmietana 12-procentowa 4 łyżki
sól
pieprz
ewentualnie
masło 1 łyzka
mąka ziemniaczana 1 łżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

Pieczarki obrać, pokroić w plasterki. W garnuszek wlać nie dużą ilość wody i gotować pieczarki z dodatkiem soli. Przybarwić pieprzem. Dodać Śmietanę lub masło. Do zagęszczenia użyć mąki ziemniaczanej rozprowadzonej w niewielkiej ilości zimnej wody. Pogotować jeszcze chwilę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 06.09.2013 08:24
lubię taki sosik :-)
jeta72 13.07.2013 23:40
smaczny :-)
ankaryba 02.07.2013 12:16
mój ulubiony :-)
m1monika 17.06.2013 10:24
bardzo lubię :-)
IwonaKa 02.06.2013 00:14
pycha sosik,dzisiaj robiłam taki do makaronu
Alex_M 16.03.2013 10:42
lubie taki sosik
Seba 24.01.2013 09:15
pycha
Ela15 26.12.2012 19:58
pyszny
Bernadeta1 05.12.2012 13:35
bardzo lubię sos pieczarkowy,smaczny
pycia9 04.12.2012 14:56
uwielbiam
Poison1988 19.11.2012 13:43
nie ma chyba lepszego grzybowego sosiku niż pieczarkowy. Uwielbiam!
tessa 18.11.2012 10:54
smaczny
Beata23 06.11.2012 09:57
lubię taki
Bernadeta 06.11.2012 08:45
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak