Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z sosem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 30 dag
cebula 1 sztuka
kostka mięsna 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka
olej do smażenia
naleśniki 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z sosem

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na małe plastry.
Rozbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, natrzeć plastry mięsa. Przygotowane mięso ciasno zwinąć w roladkę i ułożyć na talerzu zawinięciem do dołu, docisnąć.

Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć zraziki, dodać pokrojoną cebulę, zalać wodą i dodać kostkę mięsną, dusić do miękkości. Pod koniec duszenia oprószyć mąką, jeśli trzeba, ponownie oprószyć mąką (tyle by powstał sos). Doprawić do smaku.

Naleśniki zwijamy w grube rulony i kroimy w ślimaczki. Podajemy z przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 18.02.2013 17:16
było smaczne
beatkaa153 11.11.2012 10:31
musi być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak