Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki z jajecznica

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kajzerki 6 szt
parówki 4 szt
żółty ser 6 plastrów
sałata 6 liści
jaja 4 szt
sól, pieprz do smaku
ketchup

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki z jajecznica

Bułki przeciąć na pół. Parówki pokroić w plasterki. Z jajek i parówek przygotować jajecznicę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na każdą bułkę nakładać porcję jajecznicy, polać ketchupem i przykryc plastrem sera. Zapiec w piekarniku razem z odciętymi wcześniej wierzchami. Do gotowych bułek włożyć po liściu sałaty, przykryć odciętymi wierzchami i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 09.03.2012 16:15
tak jeszcze nie jadłam
Grazyna0211 12.12.2011 17:40
świetne szybkie danie
anemon 25.07.2011 07:21
Fajny pomysł na śniadanie.
Sarenka 22.09.2010 15:33
Fajne sniadanko :)
Malinka 28.08.2010 19:05
Bardzo apetyczna ta bułeczka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak