Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki na słodko kwaśno

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki cienkie 4 sztuki
kukurydza konserwowa 1/2 puszki
cebula 1 sztuka
rodzynki 3/4 szklanki
sól
pieprz
cukier
olej do smażenia
mąka
pieczarki ok. 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki na słodko kwaśno

Rodzynki opłukać i sparzyć. Parówki obrać z osłonek i pokroić w grube plastry. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć parówki, zdjąć z patelni.

Na tym samym oleju przesmażyć pokrojoną cebulę i umyte pieczarki. Oprószyć mąką i podlać wodą.
Energicznie wymieszać.
Dodać rodzynki i zagotować.
Dodać też parówki i koncentrat pomidorowy.
Doprawić do smaku i chwilę razem dusić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 05.11.2012 16:05
super pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak