Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane ziemniaczki w mundurkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki średnie 1 kg
twaróg 25 dag
śmietana 1 łyżka
majonez 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat
ogórek zielony 1 szt
czosnek 3 ząbki
cebula 1 szt
cukinia 1/2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane ziemniaczki w mundurkach

Ziemniaki wybieramy średniej wielkości myjemy dobrze i gotujemy w łupinach . Po ugotowaniu odcedzamy i przekrawamy na pół. Twaróg półtłusty lub chudy miksujemy z śmietaną i majonezem na gładka masę . Cebulę obieramy z łupiny siekamy , ogórka zielonego dobrze myjemy obieramy i kroimy w kosteczkę . Cukinie dobrze myjemy i ok 1/2 sztuki ścieramy na tarce duże oczka -odciskamy wodę -sok, dodajemy do serka. Doprawiamy solą pieprzem i wyciśniętym czosnkiem . Farsz nakładamy na ciepłe ziemniaki . Podajemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 05.11.2012 20:10
przepysznie wygląda.
Isia 05.11.2012 13:58
pycha!
smakoszek 05.11.2012 11:09
przepysznie wyglądają:)
iwa643 05.11.2012 10:40
Polecam na kolacje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak