tort wiśniowy

tort wiśniowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    10 dag
  • cukier

    1 Szklanka
  • mąka

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier waniliowy

    2
  • kompot z wiśni

    3 łyżki
  • wódka

    3 łyżki
  • cukier puder

    2 łyżki
  • cukier waniliowy

  • Krem:

    1,5 szklanki
  • śmietana kremówka

    1,5 szklanki
  • Ciasto:

    6
  • jajka

    6
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka zmiksować z masłem, ¼ szklanki cukru, cukrem waniliowym, mąką i proszkiem do pieczenia. Dodać pianę z białek. Całość dokładnie wymieszać. I piec ok. pół godzinki. ostudzony biszkopt przekroić na 2 części. Pozostały cukier, cukier waniliowy, szklanka wody, kompot i alkohol zagotować i nasączać psowatym sokiem biszkopty. Przygotować krem: kremówkę ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Powstałą masą przekładać biszkopt wtykając w nią wiśnie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grazyna0211

17.08.2013 20:24
pyszny torcik

mirosława4

25.01.2013 23:09
smakowity ten torcik :)

Sarenka

31.07.2011 00:14
Apetyczny

Matik

04.08.2010 11:24
piękny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat