Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowa Panna Cotta

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

smietana kremowa 100 ml
cukier 2 łyżki
sok z cytryny 3 łyżki
domowy sok z malin
Żelatyna wieprzowa Prymat
mleczko kokosowe 400 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowa Panna Cotta

Mleczko kokosowe wraz ze śmietanką 30% wlać do rondelka, dodać też cukier i sok cytryny. Całość podgrzać i doprowadzić do wrzenia. Żelatynę zmiksować z 50 ml zimnej wody i 100 ml wrzątku, aż się rozpuści. Rozpuszczoną żelatynę wlać do masy mlecznej, wsypać ziarna granatu i wymieszać. Rozlać do 3 szklanych miseczek (ja mam od sufletów), ostudzići wstawić do lodówki na 2 godziny. Przed wyjęciem z foremek wstawić na 10 sekund do wrzątku, po czym przełożyć deser na talerzyki. Posypać ziarnami granatu, polać sokiem z malin.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 01.10.2016 12:08
pyszny deser
Milena 01.08.2016 21:18
Wygląda wspaniale :)
Klausia 26.06.2015 23:01
super deser
Ela15 15.11.2014 13:44
super deser
Dorian 04.11.2014 16:13
pieknie podany
Kolorowa 21.10.2014 21:03
ojj pysznie ;)
Kasiaaa 30.03.2014 11:59
Super deserek!
Katarzyna/kate1980 13.11.2012 22:05
świetnie wygląda
Mysiunia 13.11.2012 13:53
Przepięknie wygląda:)
emeslive 09.11.2012 00:35
Niezwykle apetyczny deser! Bardzo mi się podoba!
parysek10 04.11.2012 18:45
ładnie podane
Cukiereczek13 04.11.2012 17:14
wygląda bajecznie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak