Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

owoce do mięsa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki 5 sztuk
jabłka 2 sztuki
majeranek
masło

Przepis i sposób przygotowania na: owoce do mięsa

Śliwki przekrajany na połówki, usuwamy pestkę. Na patelni roztapiamy masło i ukłądamy na nim śliwki (skórką do góry). Dusimy chwilę póki nie zmiękną.

Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plastry. Posypujemy majerankiem. Na drugiej patelni rozpuszczamy masło. Układamy jabłka i dusimy aż zmiękną.

podajemy jako dodatek do wieprzowiny lub drobiu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak