Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela w płatkach kukurydzianych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 1/2 kg
płatki kukurydziane
jajko 1 szt
śmietana 12-procentowa 3 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela w płatkach kukurydzianych

Mortadelę kroimy w 1-cm plastry. Śmietanę mieszamy z jajkiem i mąką, doprawiamy solą i pieprzem (ciasto powinno być gęstsze niż naleśnikowe). Plastry mortadeli zamaczamy w cieście a następnie obtaczamy w płatkach kukurydzianych. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 23.06.2013 12:31
fajny pomysł!
Lemon 04.11.2012 14:38
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak