Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z nadzieniem serowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
jajko 3 sztuki
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
kakao 1 łyżka
cukier 4 łyżki
proszek do pieczenia 1/2 opakowania
Masa serowa
twaróg 30 dag
śmietana kremowa 30% 1/2 litra
cukier waniliowy 1 opakowanie
galaretka cytrynowa 2 opakowania
sok z cytryny 3 łyżki
cukier 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z nadzieniem serowym

Ciasto
Ubić białka na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać. Dodawać po jednym żółtku. Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, proszek do pieczenia, opcjonalnie kakao i wymieszać mikserem. Piec w temperaturze 180 stopni ok. 30 min. Po upieczeniu przekroić na pół

Masa serowa
Zmielony twaróg utrzeć mikserem z sokiem z cytryny na jednolitą masę. Zagotować 1 szkl. wody z cukrem i cukrem waniliowym, do zagotowanej wody wsypać galaretkę i pozostawić do ostygnięcia. Tężejącą galaretkę wlewamy do twarogu u mieszamy mikserem. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno. Do tężejącej masy serowej dodajemy pomału ubitą śmietanę i ucieramy na jednolitą masę. Wykładamy na ciasto. Wierzch ciasta można polać polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 18.11.2012 13:45
świetne
Agnieszka91 04.11.2012 15:18
pychotka
GOSIA18 04.11.2012 11:19
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak