Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zacierka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 4 litry
skrzydełka 3 szt.
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku
ziemniaki 3 szt.
marchew 1 szt.
pietruszka 1 szt.
słonina 10 dag.
cebula 1 szt.
mąka pszenna 1 łyżka
jajko 1 szt.
mąka pszenna 1.5 szkl.
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
natka pietruszki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zacierka

Z mąki,jajka i szczypty soli zagniatamy ciasto.Marchew,ziemniaki i pietruszkę obieramy,myjemy i kroimy w kostkę.Skrzydełka myjemy.Do garnka z wodą wkładamy pokrojone warzywa,skrzydełka,liść laurowy,4 kulki ziela angielskiego i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem.Pod koniec gotowania bezpośrednio do zupy ścieramy na grubych oczkach od jarzynówki wczesniej zagniecione ciasto.Gotujemy.Wyciągamy skrzydełka,obieramy i pokrojone mięso ponownie dodajemy do zupy.Słoninę kroimy w kostkę,podsmażamy.Pod koniec dodajemy obraną,opłukaną i pokrojoną wdrobną kostkę cebulę.Podsmażamy.Na koniec zasmażamy z mąką pszenną.Wlewamy do zupy.Doprawiamy do smaku.Jeszcze chwilke gotujemy.Można dodać opłukaną i pokrojoną natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 15.06.2013 14:31
fajna zupka
fotoviderek 28.04.2013 07:41
Dobra zupa :)
Poison1988 29.12.2012 17:29
lubię taką :)
mic 28.12.2012 21:37
pysznosci, zupka zima idealna
mic 28.12.2012 21:37
pysznosci, zupka zima idealna
annagebalska 16.12.2012 10:39
bardzo je lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak