Przepis i sposób przygotowania na: dżem z dyni i jabłek i galaretki pomarańczowej
Przepis na dżem z dyni i jabłek z dodatkiem galaretki pomarańczowej, to prawdziwy hit jesieni! Uwielbiany przez całą rodzinę! Możesz go dodać do ulubionych potraw lub zjeść łyżeczką bezpośrednio ze słoika! To połączenie smaków, które każdy fan niebanalnych smaków musi wypróbować!
Jak zrobić dżem z dyni, jabłek i galaretki pomarańczowej?
Dynię i jabłka obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne i pokroić na małe kawałki.
Przełożyć do osobnych garnków, podlać odrobiną wody i gotować aż się rozpadną.
Wymieszać dynię z jabłkami, dodać 1 kg cukru, cukier waniliowy i galaretkę pomarańczową.
Smażyć aż dżem będzie gesty.
Przełożyć do słoików. Pasteryzować ok. 20 minut.