Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszanka z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaszanka 1 kg
cebula biała 2-3 szt.
czosnek 2-3 ząbki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
chili
boczek wędzony 40 dkg
papryka czerwona 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka z boczkiem

Boczek pokroić w kostkę, włożyć do szerokiego rondla (najlepiej teflonowego), wytopić, nie rumienić. Cebulę pokroić w piórka, dorzucić do boczku, zeszklić, nie rumienić. Czosnek pokroić w drobniutką kostkę, lub przecisnąć przez praskę, wrzucić do rondla na 2 min. przed kaszanką - mieszać. Z kaszanki (najlepsza w naturalnym jelicie) usunąć jelito, kaszankę pokroić w plastry, wrzucić do pozostałych składników, przykryć. Gdy wszystko poddusi się na jednolitą masę wrzucić pokrojoną w słupki czerwoną paprykę i doprawić do smaku pieprzem, papryką i odrobiną chili. Podawać z młodymi ziemniakami i ogórkami małosolnymi lub kiszonymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak