Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłko-budyń

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłko 6 sztuk
budyń czekoladowy 2 sztuki
mleko do budyniu
masło do naczynia
posypka kolorowa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłko-budyń

Jabłka płuczemy, ewentualnie obieramy. Przekjrajamy w połówki i usuwamy "ogryzek" wydrążając go. Wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem ( może być olej, margaryna, masło). Zapiekamy w piekarniku do miekkości, wykładamy na talerzyk i w srodek wkładamy przygotowany wg opisu na opakowaniu budyń. Posypujemy posypką! Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 04.06.2013 20:13
alez smakołyk
Botwinka 05.11.2012 23:08
uwielbiam takie jabłuszka
Zdzisław 03.11.2012 19:53
dla dzieci dobry deser
jasiek 03.11.2012 19:29
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak