Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po azjatycku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 300 g
marchewka gotowana 1 sztuka
ogórek konserwowy 1 sztuka
papryka czerwona 1/2 sztuka
papier ryżowy 6 sztuka
olej sezamowy do smażenia
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka
cebula 2 plaster

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po azjatycku

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka myjemy i doprawiamy.
Krok 1 - Kurczak po azjatycku foto
2
Smażymy kurczaka na patelni na rumiano ze wszystkich ston. Następnie kroimy na cienkie plastry.
Krok 2 - Kurczak po azjatycku foto
3
Kroimy w paski warzywa, a następnie wraz z mięsem nakładamy na zwilżone letnią wodą arkusze papieru ryżowego.
Krok 3 - Kurczak po azjatycku foto
4
Zwijamy papier ryżowy, a powstałe sajgonki smażymy na patelni z niewielką ilością oleju sezamowego.
Krok 4 - Kurczak po azjatycku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak