Galaretka arbuzowa

Galaretka arbuzowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • arbuz

    80 dag
  • woda letnia

    niewielka ilosć
  • żelatyna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatynę rozpuścić w letniej wodzie. Kiedy spęcznieje dodać ją do zmiksowanego w blenderze arbuza (bez pestek). Mieszać. Wlać do brytfanek w kształcie babki. Wstawić do lodówki na ok. 3 godziny. Kiedy będziemy chcieć wyciągnąć należy włożyć to na kilka sekund do wrzącej wody(uważać należy żeby woda nie miała kontaktu z galaretką arbuzową).

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bartek8585

31.05.2012 12:29
fajne to:)

Andysz

02.05.2012 07:58
uwielbiam;)

iknkirke

20.12.2011 17:09
fajny przepis

Mariposas

24.11.2011 16:21
super wygląda i ciekawy pomysł

tomek18

15.08.2011 15:55
super

KasiaK90

21.07.2011 10:14
super

xxmarzaxx

27.06.2011 11:06
całkiem fajne

malaczarna23

28.05.2011 23:48
pyszności

Iwusia

10.04.2011 20:41
pięknie wygląda :)

Agnieszka_B

15.08.2010 21:23
Super wygląda:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat