Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak faszerowany

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak świeży 1 szt
papryka czerwona 1 szt
jajko 1 szt
mięso mielone 500 gram
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat 1 opakowanie
pieczarki 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak faszerowany

Sposób wykonania:
Kurczaka umyć, osuszyć , a następnie wytrybować. Natrzeć przyprawą do kurczaka z wierzchu i w środku. Pozostawić na całą noc w lodówce.

Farsz
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju. Paprykę pokroić w grubszą kostkę. Pieczarki umyć w całości przełożyć do cebuli, udusić, doprawić wegetą, solą i pieprzem, ostudzić. Mięso mielone wymieszać z pieczarkami, cebulą, papryką, jajkiem, solą i pieprzem.
Tak przygotowanym farszem nadziewać kurczaka a następnie zszyć wykałaczkami. Piec w temperaturze 180 stopni przez 1,5 h.
Można podawać na ciepło jak i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 05.01.2013 14:34
smakowity
PIOTR11 10.11.2012 13:26
lubię faszerowany drób
kasienka23 03.11.2012 18:05
nigdy nie potrafiłam usuwać kości z kurczaka, podziwiam :)
Aneta41 03.11.2012 16:57
idealny obiadek na weekend:)
gosia561 03.11.2012 16:56
rewelacja na święta
gosia561 03.11.2012 16:56
rewelacja na święta
Anna169Hosz 03.11.2012 16:43
Chętnie wprosiłabym się na taki obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak