Kolorowe babeczki

Kolorowe babeczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kruche babeczki

    16 szt
  • galaretka agrestowa

    1 szt
  • bita śmietana

    100 ml
  • cukier puder

    2 łyżki
  • śmietan fix

    1 łyżeczka
  • kulki czekoladowe

  • galaretka

    1 szt. bursztynowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Babki smarujemy od środka delikatnie masą czekoladową. Galarretki rozpuszczamy każdą oddzielnie w 1 szkl wody. gdy czerwona zacznie tężec nakadamy jej po torszku bo babek. Nakładamy tak by troszkę tej galaretki zostało nam do ozdoby. Nastęnie ubijamy śmietanę dodając cukier puder i fix. Nakładamy do babeczek. Na śmietnanę kładziemy pokrojoną galaretkę, kulki czekoladowe. Można także podać dekorując owocami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

11.10.2011 16:53
dobre

ZEWA

21.09.2010 17:15
kolorowo i smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat