Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe babeczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kruche babeczki 16 szt
galaretka agrestowa 1 szt
bita śmietana 100 ml
cukier puder 2 łyżki
śmietan fix 1 łyżeczka
kulki czekoladowe
galaretka 1 szt. bursztynowa

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe babeczki

Babki smarujemy od środka delikatnie masą czekoladową. Galarretki rozpuszczamy każdą oddzielnie w 1 szkl wody. gdy czerwona zacznie tężec nakadamy jej po torszku bo babek. Nakładamy tak by troszkę tej galaretki zostało nam do ozdoby. Nastęnie ubijamy śmietanę dodając cukier puder i fix. Nakładamy do babeczek. Na śmietnanę kładziemy pokrojoną galaretkę, kulki czekoladowe. Można także podać dekorując owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 11.10.2011 16:53
dobre
ZEWA 21.09.2010 17:15
kolorowo i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak