Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dyniowy piernik

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier 3/4 szklanki
olej 1 szklanka
mus z dyni 1 szklanka
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
lukier
Wiśnie w spirytusie 3 łyżki
orzechy 2 posiekane
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowy piernik

Jajka ubić z cukrem, następnie dodać mus z dyni i olej, całość dokładnie wymieszać.
W osobnej misce wymieszać na sucho mąkę, proszek do pieczenia, sodę i przyprawę do pierników.
Suche składniki delikatnie połączyć z płynnymi na koniec dodać wiśnie i orzeszki, ciasta nie należy zbyt długo mieszać.
Przygotować długą foremkę po wysmarowaniu tłuszczem i wysypaniu tartą bułką napełnić ją ciastem.
Piec około godz. w temp.170st.
Po upieczeniu wystudzić, polać lukrem i ozdobić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 18.04.2013 22:35
Zdjęcia są świetne, a ciasto z pewnością rewelacyjne :)
Anna169Hosz 03.11.2012 16:26
Pięknie podany.
Simeo 03.11.2012 10:41
pyszny
Lemon 03.11.2012 10:37
piękny
Konczi 03.11.2012 10:13
pycha
ilovebake 03.11.2012 10:00
wow fajny
Poison1988 03.11.2012 09:15
Ale pychota, robię bardzo podobny :) Palce lizać :)
martula1985 03.11.2012 08:38
musi być pyszny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak