Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto marchewkowe z bakaliami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

starta marchew 400 gram
jajko 6 szt
olej 200 ml
cukier 200 g
mąka 400 g
bakalie 300 g
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 łyżeczka
Cynamon mielony Prymat 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 opakowanie
suszona i zmielona skórka poma 2 łyżeczki
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowe z bakaliami

W misce ubić jajka, olej i cukier. Po dokładnym zmiksowaniu składników, dodajemy startą marchew, bakalie, mąkę, proszek do pieczenia. Całość miksować na niskich obrotach.

Wylewamy do formy ( u mnie 25×24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczemy w lekko nagrzanych piekarniku do 180 st ok 25 minut (do suchego patyczka).



Jeszcze ciepłe ciasto obsypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka172 05.11.2012 20:47
pyszności uwielbiam
cris04 03.11.2012 18:21
.....ale wysokie to ciacho!
Konczi 02.11.2012 18:36
pycha
Mysiunia 02.11.2012 18:19
bardzo ładne :)
eMMe 02.11.2012 17:20
świetne
Elżbieta17 02.11.2012 16:59
wygląda bardzo apetycznie, zabieram do mojej księgi:)
Zdzisław 02.11.2012 16:33
wyrosło..
Małgorzata106 02.11.2012 16:08
super
angelika14 02.11.2012 15:25
szkoda, że u mnie nikt nie lubi bakalii ale ja uwielbiam i na pewno następnym razem zrobię marchewkowca z Twojego przepisu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak