Sos korniszonowy Eli

Sos korniszonowy Eli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki konserwowe

    1/2 słoika
  • liście laurowe Prymat

    2 sztuki
  • sól

    do smaku
  • przyprawa do zup Kucharek

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • mąka pszenna

    1-2 łyżki
  • margaryna

    1-2 łyżki
  • koperek

    do posypania sosu
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • ziele angielskie całe

    3 ziarnka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki pokroić w drobniutką kostkę lub zetrzeć na tarce z dużymi oczkami,włożyć do rondla,zalać 1.5 litra wody,dodać kostkę bulionową i gotować do miękkości.Na patelni rozgrzać margarynę,dodać mąkę(ilość w zależności od gęstości sosu),przesmażyć,dodać do sosu energicznie mieszając i zagotować.Doprawić do smaku solą,pieprzem,cukrem i maggi.Sos posypać posiekanym koperkiem.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andzia1977

14.07.2011 23:32
ciekawy, musze spróbowac

oliwkowa

27.04.2011 18:50
Super przepis

Tika4444

03.01.2011 09:31
naprawde fajny

Islanzadi

12.10.2010 00:41
Świetny :)

rosik93

16.08.2010 19:52
Pycha.BArdzo fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat