Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłecznik z budyniem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2,5 szklanki
jajko 5
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masło 1/2 kostki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
budyń waniliowy 2 opakowania
mleko 0,7 l
jabłka 1 kg
cynamon do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: jabłecznik z budyniem

Kroki postępowania

1
Z mąki,cukru,masła ,jajek ( bez białek ), cukru waniliowego i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Podzielić je na dwie części, jedną włożyć w blaszkę - wysmarowaną tłuszczem i bułką tartą.
Krok 1 - jabłecznik z budyniem foto
2
jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. wymieszać z cynamonem i wyłożyć równo na ciasto. W międzyczasie ugotowć budyń z mleka i budyniu.
Krok 2 - jabłecznik z budyniem foto
3
Jeszcze ciepłym budyniem przykryć jabłka. Z pozostałych białek ubić beze, dodac cukru do dmaku. Przykryć nią budyń. Piec ok 60 minut
Krok 3 - jabłecznik z budyniem foto
4
Po upieczeniu odstawić do wystygnięcia
Krok 4 - jabłecznik z budyniem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magduś83 04.11.2012 22:23
piękny :)
babajaga1969 02.11.2012 21:52
A na budyniu jeszcze widzę bezę - pychotka
aisoglam 02.11.2012 21:02
pychota!
Kasnaj 02.11.2012 18:58
ale ciacho - super
Mysiunia 02.11.2012 18:08
musi super smakować:)
Mysiunia 02.11.2012 18:08
musi super smakować:)
-Natka- 02.11.2012 17:48
pięknie się prezentuje! pychota!
gosia561 02.11.2012 14:03
ale ciacho
gosia561 02.11.2012 14:02
ale ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak