Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne briam

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1-2
ziemniaki 4
cebula 2
czosnek 3 ząbki
oliwa
sól
natka pietruszki
pomidor 1 duzy
pomidory z puszki lub koncentrat 1/2
mięso mielone wołowe 500g
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
feta 1/3 opakowania
mozzarella kulka
olej do smażenia
papryka czerwona 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne briam

Podsmazyć na oliwie cebulę pokrojoną w ksotkę, gdy będzie już przeszklona dodać pokrojony w plasterkach czosnek. Dodać pokrojonego pomidora, pomidory z puszki i wszystkie przyprawy. W naczyniu do zapiekania wymarowanym oliwą ułożyć warstwami ziemniaki w plasterkach, cukinie, paprykę, troche kuleczek, kawalki fety i każda warstwę polać sosem cebulowo-pomidorowym, posypując jeszcze odrobiną oregano.
Przykryć i zapeiakć w piekarniku na ok. 180 stopni przze 25 minut. Po tym czasei wyjać zameiszac zapaikanek, doać pozostwł kulki mielonego, reszte fety i kawałki mozzarelli. Zamieszac i zapiekać pozostale 20 minut.

Tadycyjen briam to sa same warzywa ale ja zrobiłam z miesem zeby nakarmic mojego meża miesozerce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 10.07.2012 23:23
polecam wszystkim.
Jolanta40 29.01.2011 21:17
pyszne
hastalavista 11.10.2010 21:17
pyszności :)
wedith1 25.08.2010 22:17
Bardzo smacznie wygląda!
agnieszka189 22.07.2010 12:13
fajny pomysł
Ewa111 19.07.2010 14:27
Wygląda apetycznie
Małgorzata113 16.07.2010 07:09
Bardzo smakowite.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak