Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tosty francuskie z chleba marchewkowo-kminkowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1
cynamon Prymat
cukier puder do posypania
olej do smażenia
chleb 5 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: tosty francuskie z chleba marchewkowo-kminkowego

1. Pokroić chleb kromki o szerokości ok. 2 cm
2. W miseczce rozbełtać jajko i dodać łyżeczkę cynamonu.
3. Kromki zamoczyć w jajku z dwóch stron i układać na rozgrzanej patelni.
4. Smażyć na brązowo z dwóch stron.
5. Wyłożyć na talerz i posypać cukrem pudrem.

SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak