Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sórówka z sałaty pikantnym sosem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

głowa sałaty
olej 5 ml
2 łyzki gestej kwasnej smietany
ser pleśniowy 10 dag
sok z cytryny
sól, pieprz, cukier
zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: sórówka z sałaty pikantnym sosem

Opłukane obsłuszone liscie sałąty rozrywamy na kawałki i fozkaładamy na salaterce Przygotowujemy sos pokruszony ser rozcieramy z oliwą do jednolitej masy dodajemy smietane przyprawiamy do smaku gotowym sosem polewamy liscie i mieszamy posypujemy zielenina

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak