Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka lekko zaparzana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 g
mleko 7 łyżek
cukier 1 szkl
mąka 2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jaja 4 szt
olejek waniliowy
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: babka lekko zaparzana

Kroki postępowania

1
mleko, cukier i margarynę zagotować-ostudzić
Krok 1 - babka lekko zaparzana foto
2
mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać 4 roztrzepane jajka, ubijając wlewać strużką rozpuszczoną margarynę z cukrem,dodać olejek, chwilę ubijać , następnie ciasto wylać na podłużną blaszkę
Krok 2 - babka lekko zaparzana foto
3
piec 45 minut w temperaturze 180 stopni po upieczeniu i ostudzeniu polać dekoracyjnie polewą
Krok 3 - babka lekko zaparzana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 17.03.2013 00:22
bardzo smaczna :-)
caralajna 07.11.2012 06:44
pyszne ciasto
kuklik 04.11.2012 15:07
bombowa
Silver Teaspoon 01.11.2012 20:34
super
Andysz 01.11.2012 20:24
bardzo smacznie sie prezentuje;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak